Egészségmegőrzés

Tangentor

Wellness részlegünk szolgáltatásai a pihenés mellett az egészségmegőrzést és a regenerációt is lehetővé teszik.
Az uszoda alkalmat ad a testedzésre, infra- és finn szaunánk, valamint a jacuzzi az izmok ellazítását és a méregtelenítést segítik elő.
Mindezek hatását fokozza a Tangentor kádban történő vízsugármasszázs.

Fizioterápia

A fizioterápia a gyógyításban a természet energiáit alkalmazza; korábban természetes gyógymódnak nevezték. Ma ezeket az energiákat alkalmazhatjuk eredeti formájában (pl. a gyógyvizek alkalmazásával), vagy a természeti energia mesterséges előállítása révén.

Sóterápia – sószoba

Szállodánkban ingyenes használhatja a sókamránkat, mely az erdélyi Parajdi sóbányából származó sóból készült. A szoba légterében a sórészecskék gyógyítólag és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre (asztma, légcsőhurut, allergia, szénanátha). A só gyulladáscsökkentő hatással bír bőrproblémákra, ekcémára, pikkelysömörre.

A sókamrában lévő levegő sórészecskéi megragadnak a légzőszervek csillós hámján, amik intenzívebb mozgásba kezdenek, fokozzák a váladékképződést. Az eredmény: a szennyeződések kikerülnek a tüdőből és a légutakból. A só erős vírus- és baktériumölő hatására kitisztul az arc-, a homlok- és az orrmelléküreg, tisztul a garat, a bőr, a fejbőr és a haj, kisimulnak az idegek.